WELCOME

Bine ai venit pe acest blog dedicat pasionatilor de muzica. Sper sa te simti bine in compania noastra!



vineri, 31 august 2007

mamaia incotro?


Anuntat cu surle si trambite, Festivalul Mamaia, evenimentul mult asteptat al verii n-a rupt gura targului cu nimic. Ba din contra, cateva gafe majore (transmisiunea defectuoasa, sonorizarea de cea mai proasta calitate, microfoanele si conflictele de natura englezeasca) puteau crea impresia ca spectacolul era sortit esecului. Salvarea a venit din partea orchestrei (care se va fosiliza, se pare, odata cu festivalul), a fetelor de la backing vocals si a catorva voci de exceptie ce s-au perindat pe scena.
Pentru un eveniment de asemenea amploare care se desfasoara de ani buni in Romania, sunt absolut inacceptabile scaparile la nivel organizatoric. Desi unii inocenti ar da vina pe "riscul transmisiunilor live", TVR-ul a acumulat deja destula experienta ca sa-si mai poata permite asemenea erori.
Tam-tam-ul piesei "you took my soul" (locul intai la creatie) a fost aproape inutil, n-a avut castig de cauza in ceea ce priveste trofeul. Lucia Dumitrescu (locul intai la interpretare) a facut o alegere buna cu care a reusit sa inmoaie inimile juriului (piesa compusa de regretata Laura Stoica), in defavoarea englezismelor Luminitei Anghel.

Premiile la sectiunea Interpretare
I. Lucia Dumitrescu – “In singuratate”,
II. Iuliana Dumitrache – “Lasa-mi un vis”,
III. Edict – “Tu erai cerul”,

Premiile la sectiunea Creatie
I. Luminita Anghel – “You Took My Soul”, compusa de Andrei Kerestely,
II. Bogdan Dima - “Cum te pot iubi”, compusa de Mihai Alexandru
II. Proconsul – “Tu”, compusa de Bogdan Marin,
III. Florin Maris si Paula Cordea – “Zile senine”, compusa de Cristian Faur,

* Premiul Fundatiei Internationale „Ion Voicu“, acordat de Madalin Voicu, a mers catre Anca Sigartau, cu piesa “Varza”, iar trupa Mondial, aflata pentru prima data pe scena Festivalului Mamaia, a primit premiul “In Memoriam Teo Peter” n Paula Mitrache a oferit premiul “Dacia Nicolaiana” lui Ovidiu Komornic
* Trupa Pinkie, adica cele trei fete de la backing vocals, au luat Premiul Presei.

Niciun comentariu: